Nu börjar det ta form, eller ”if looks is everything” då vi väl i mål nu nästan 🙂

Decal tuning är jo ganska roligt och just MINI’ene är väldigt tacksamma för dekaler, och det här känns nästa som 10 hk extra eller hur ….. ?

Men ”looks isn’t everything” långt i från i det här projektet, där vi nu börjar känna av, att det kanske är en ganska stor utmaning vi har satt för det här projektet. Det är faktisk inte lätt, men det visste vi jo om, men också ganska roligt ändå, eller på trots.

Vi vet där finns typ 50 kg att plugga ut av den, ganska lätt, det är mycket på en bil som bara väger strax över 1200 kg i original skick. Det kliar i fingrarna för bara att kontakta Micael på Ferrita och bara be dom bygga et avgas system på bilen, under 95 db men max 8 kg (dom kan det), eller bara beställa min favorit fälg OZ Ultralleggera ny från en leverantör och, ja där finns mycket, men nej nu har projektet ett syfte och nu köra vi på och ser hur vi står när vi är där att vi inte kommer vidare.

Nu har vi efter Holmgrens Bil fixade til dom grejorna som var, haft möjlighet at testa den lite bättre vi har åkt rund med den et tag i vanlig drift och lite roligare körning ”När ingen ser” ja det är vist en melo låt 🙂 handlar om något annat tror jag :-). Men jag börjar bli imponerat igen, skulle man väl nästan säga, över hur bra den här liten bil faktisk är ”out of the box” lite samma känsla jag hade när vi köpte den första av dom för snart 12 år sedan i Malmö.

Jag kan känna lite att, i dom nya 2016/17 F56 till exempel att, oj har bygg kvaliteten kommit upp på högt niveau, det känns jo nästan på Bentley niveau den invändig kvalitet på dom nya sammanställt med den här. Vis är dom nya snappa, men tycker man tapper bort lite av kontakten med bilen, men den här R53’a har i hög grad har fuld kontakt, man känner allt den gör och allt den vil göra direkt, helt fantastisk är det. Lite old school mekanisk känsla i en modern bil.

Det gör i alla fall, att vi fundera inte alls på att göra någon förändringar på fjädring och dämpning i dags läget, den bit har trillat långt ner på ”most wanted” listan.

Vi jobbar sten hård på att, vi vid nästa uppdatering har hittat säten typ (Sparco Sprint) eller sub 8 kg fälgar till den, finns budget till en av delarna om vi har jätte tur med priset, kanske även båda, som är på innan Anderstorp d. 13e Augusti.

Om inte du har hunnit anmäla dig där då finns där fortfarande plats.

Anmäla dig här:

https://ms-r.se/aktuelle%20event.html#!/products/anderstorp-13august.html